marți, 11 martie 2008







Eadweard J. Muybridge
Muybridge a fost un fotograf englez al secolului al XIX-lea, cunoscut indeosebi pentru tehnica de a folosi mai multe aparate fotografice pentru a capta imagini, pe care apoi le reunea intr-un “motion picture”. Mai mult, Muybridge s-a folosit de zoopraxiscop pentru a proiecta imagini dinamice inainte de introducerea bezii de celuloid.
Articolul ce urmeaza trage o usoara paralela intre Muybridge si alte forme de proiectie.

3 comentarii:

Popa Diana spunea...

Miscarea defragmentata a lui Muybridge ne da sansa sa privim omul si animalul din mai multe perspective si sa ne facem o mai buna idee despre ceea ce inseamna dezvoltarea imaginii in miscare. Sarmanii nostri ochi pot vedea ce nu au putut niciodata sa vada si anume ca sunt momente in cursa unui cal in care acesta nu atinge deloc pamantul...oau!

Manuela Tobosaru spunea...

E foarte interesant faptul ca ipostazele surprinse de acest fotograf se succes exact ca intr-o pelicula continua,fara pauze.Pot spune ca e surprinzatoare tehnica lui Muybridge,care reuseste la vremea lui sa imortalizeze aceste pozitii fara a omite vreun aspect al cursei.Adecarat profesionist...

cristina b spunea...

Muybridge incepe sa faca poze imitand o pelicula dupa ce a fost angajat de Leland Stanford. Acesta doreste sa isi verifice teoria conform careia in galopul unui cal, exista un moment in care nici un picior nu atinge pamantul. Muybridge se gandeste la o instalatie prin care sa studieze miscarea cu ajutorul fotografiei si utilizeaza un declansator electric inventat de John D. Isaacs.