duminică, 23 martie 2008

Painted Animals

Citind articolul postat de Diana, mi-am adus aminte de niste fotografii pe care le-am vazut cu mult timp in urma.

Nu pot afirma daca reprezinta sau nu o arta, insa daca animalutele nu au avut nimic de suferit, iar stapanii lor nu au facut acest lucru doar ca sa se distreze, pot spune ca unele imagini sunt chiar dragute si amuzante.

Acest tip de exprimare a ideilor pe blana unor animale poate fi legata, mai mult sau mai putin, de tatuaje, insa in acest caz necuvantatoarele nu isi dau acordul, iar efectul este efemer.


























Dorinta Cristianei nu am putut sa o indeplinesc decat pe jumatate,iar la a Andreei inca mai lucrez:D











































































11 comentarii:

cristiana bercea mafioso spunea...

interesant, intr-adevar interesant, ana! trebuie sa recunosc ca m-am amuzat, mai ales pe seama pisoilor din imagini, ca doar am si eu unul...poate il voi "picta" sau "tatua"...ha!ha!
tot ce mai lipseste e o llama cu blanita colorata pestrit, nu? desigur, nu prea vad legatura cu tatuajul, dar, intr-adevar, sunt o multime de popoare care isi "vopsesc" animalele, mai ales pe acelea pe care le tin in jurul casei...mergand mai departe, sunt popoare care vopsesc animalele inainte de a le sacrifica, asta prin India mai cu seama, daca nu ma insel. colorarea asta are mare insemnatate in cadrul ritualurilor de tot felul, imi amintesc ca si in "Culoarea rodiei" e o scena in care o gaina alba e vopsita cu rosu. Simbolistica e extraordinara, oriunde ar trimite ea, si psihologia din spatele simbolisticii e si mai si! Bine, acum, in "Culoarea rodiei" parca am inteles de la domnul Teodorescu ca ar fi ceva si cu niste conflicte politice, rosul are, la urma urmei, oarecare trimitere spre comunism... dar deja ne adancim prea mult! mi-ar placea, totusi, sa discut(am) natura nevoii sau impulsului sau spune-i cum vrei al omului de a vopsi animalele in cadrul ritualurilor. maiasii faceau treaba asta si, daca nu m-am zapacit de tot, pare-mi-se ca si grecii antici. promit a revedea Legendele Olimpului si alte surse pentru ceva mai multe informatii, pentru ca subiectul pe care l-ai trezit e minunat!!!

wabitt spunea...

articolul tau m_a inspirat intr_un mod.. hmmmm.. nu pot sa il definesc acum, mai intai sa vedem rezultatele :D in alta ordine de idei, posesori de dragalasenii necuvantatoare, imi oferiti placerea de a ne demonstra talentele picturale pe animalutele nostre de companie?
aaaaahm, Ana, Cristiana vrea sa vada o lama pestrita, eu vreau un iepuras cu modelul de la Milka.. cine mai are sugestii?
pozele o sa le pastrez si eu; sunt foarte dragute

cristiana bercea mafioso spunea...

iti multumesc, ana! llamele sunt fascinante! la mai mare si la mai llame!

Manuela Tobosaru spunea...

Imi permit sa spun:adorabil! O fi, nu o fi arta, nu sunt critic, nu pot sa decid eu. Dar ce pot spune cu siguranta este ca imi place, imi "clatesc ochii"(cum se spune) cand ma uit fotografiile pe care le-ai postat. E o forma de exprimare plina de umor care coloreaza intr-o anumita masura peisajul monoton al vietii noastre de zi cu zi. Foarte, foarte interesant(spun asta cu riscul de a o "plagia" pe colega mea, Cristiana, dar ce sa fac daca am avut aceeasi idee? Gand la gand cu bucurie).

Costin Badici spunea...

Intradevar,este o arta pictatul in general, pe orice,dar pictatul pe animale, pe organismele vii, implica mai multe lucruri. Chiar daca sunt necuvantatoare si nu pot sa isi dea acordul cum spune Ana, asta nu inseamna ca le incanta aceste desene. Sunt absolut sigur ca o vaca ar prefera sa pasca tihnita pe o campie decat sa stea sa fie "tatuata" de un designer. Dar din nou, omul este egoist, se gandeste numai la faptul ca a facut ceva frumos, elegant, chiar laudabil, dar dimpotriva, din punctul meu de vedere, pictatul pe animale mi se pare inca un mod al omului de a influenta negativ mediul inconjurator.

aLmA spunea...

nu stiu sigur daca este o arta dar cu siguranta este o tema foarte interesanta avnd in vedere ca animalele sunt oarecum pictate, iar persoana care reuseste sa isi tina animalul linistit si reuseste in acelasi timp sa il si vopseasca este un adevarat maestru sau poate chiar un artist.

Alexandra spunea...

Din punctul meu de vedere e o arta daca stau sa iau in considerare rabdarea, si priceperea care se cere ca sa lucrezi cu animalul in primul rand, iar mai apoi ca sa si iasa ceva ...imaginati-va cum ar arata un animal peste care se pune vopseaua haotic, de parca ai vopsi un gard. Si ca si Cristiana, as vrea sa-mi vopsesc si eu pisicu' acum ca am vazut ce bine le sta celor postati de Ana, numa' ca el e deja cam pestrit ;))

cristina b spunea...

articolul este f interesant si chiar m-am amuzat vazand pozele si totusi ma gandesc decat la un sg lucru...saraacele animale..

ioana petric spunea...

Arta sau nu, e cu siguranta ceva inedit. Cu toate acestea, daca animalele au avut de suferit nu pot fi de acord cu asta, oricat de interesant ar fi.

Cristina spunea...

da, sunt foarte dragute animalele.In realiatate, cea mai apropiata forma a acestei arte pe care am vazut-o a fost un caine cu AC/DC pictat pe spate(daca a picta numele unei trupe pe spatele unui caine se poate numi arta) .Atata timp cat vopseaua nu este toxica pentru animale( in special pentru caini si pisici care intra in contact direct cu vopseaua cand isi curata blana), it's fine by me.

Cristina spunea...

da, sunt foarte dragute animalele.In realiatate, cea mai apropiata forma a acestei arte pe care am vazut-o a fost un caine cu AC/DC pictat pe spate(daca a picta numele unei trupe pe spatele unui caine se poate numi arta) .Atata timp cat vopseaua nu este toxica pentru animale( in special pentru caini si pisici care intra in contact direct cu vopseaua cand isi curata blana), it's fine by me.