luni, 5 mai 2008

Igudesman & Joo

A LITTLE NIGHTMARE MUSIC
De la reprezentatia din 2004 in una din cele mai mari sali ale lumii: Musikverein din Viena, Igudesman si Joo au incantat publicul de peste tot la festivale nationale, teatru si concerte. Aleksey Igudesman si Richard Hyung-ki Joo lucreaza impreuna de cand s-au cunoscut, la varsta de 12 ani, in cadrul scolii Yehudi Menuhin. Inspirati de Menuhin, visul lor era sa prezinte muzica clasica unui public mai larg. Prin imbinarea comicului cu muzica, au facut un show extraordinar care nu poate fi categorizat, apropiindu-se de visul lor.



Aleksei Igudesman
Compozitor international si comediant, a lucrat cu Bobby McFerrin, Billy Joel, Hans Zimmer si violonistul Rachlin Julian. Nascut in St. Petersburg, a terminat Conservatorul la Viena. Dragostea sa pentru comedie si muzica l-a determinat sa infiinteze compania Music & Comedy. Lucrarile sale sunt cantate peste tot in lume de numeroase orchestre, cum ar fi San Remo Symphony Orchestra. Igudesman canta la o vioara Santo Serafin 1717, care i-a fost imprumutata de Erste Bank.



Richard Hyung-Ki Joo
Laudat de Yehudi Menuhin pentru talentul sau, pianistul si compozitorul Richard Joo a captivat un public larg. Nascut in Anglia, a studiat la Yehudi Menuhin, si apoi la Manhattan School of Music de unde si-a luat toate diplomele. El a mai cantat alaturi de Lidia Baich, Nobuko Imai si Radovan Vlatkovich.



Sper sa ajunga si prin Romania. :D

6 comentarii:

dr teo spunea...

Si trebuie sa adaug ca am aflat despre ei de la Anja. :)

Anonim spunea...

Geniali! Cautati pe YouTube si "Rachmaninov had big hands". E putin neclar cine a venit cu ideea de a construi acele instrumente, unii spun ca cei doi ar fi copiat-o de la Rainer Hersch care, intr-adevar, le-a folosit la o emisiune din 1996.
Una peste alta, tipii fac o treaba excelenta si cu siguranta as plati oricat pentru a-i vedea intr-un concert! :D

Alexandra spunea...

...si faptul ca au reusit sa sustina specatacole in Musikverein :X:X e fara doar si poate dovada valorii si a fortei (puterii, vreau sa zic) de afirmarei a lucrurilor de calitate, facute cu pasiune si rabdare.

Anonim spunea...

Desi stiu ca Teo e la curent cu acest lucru, trebuie sa mentionez faptul ca cel ce i-a inspirat pe Igudesman si Joo, Yehudi Menuhin, e fost elevul lui George Enescu. Yap, al nostru George Enescu. Asa ca pot spune, prin inductie, ca si Enescu i-a influentat intr-o oarecare masura, prin efectul pe care l-a avut asupra elevului sau.

Anonim spunea...

Teo este la curent cu toate... :D

cristiana bercea mafioso spunea...

da, da, i-am vazut, i-am vazut!!! Tot respectul!!! Grozav, minunat, pe cinste, am ras cum n-am ras cu nicio alta ocazie la vreun spectacol, serios, imi exprim acordul inflacarat cu toate cuvintele de lauda de pana acum. fac o treaba excelenta astia doi!!! Superbi! Tare mi-ar placea, si mie, sa ii vad pe viu, dar deocamdata ma multumesc cu ce dau pe Mezzo.